A Buteyko™ Légzés Központ,

mint a prof. Dr. Konstantin Pavlovich Buteyko által alapított Moszkvai Buteyko™ Klinika magyarországi partnere, az eredeti Buteyko™ Légzéstechnikai Módszer kizárólagos jogú magyarországi képviselője.

Mi  a Buteyko professzor által 50 évnyi kutatómunkával kifejlesztett eredeti Buteyko™ módszerrel dolgozunk.

 

Mi küldetésünknek tekintjük, hogy a hozzánk forduló betegeknél, egészségeseknél javulást, méghozzá jelentős életminőség javulást érjünk el az eredeti Buteyko™ módszerrel – biztonságosan.

Telefon: 06-20-955-3435 • E-mail: info@buteyko.hu • Cím: Budapest, XI. ker. Villányi út 27. (online bejelentkezés szükséges a programra)

Varga-Szilágyi Gyula
vezető Buteyko specialista,
a Buteyko™ Légzés Központ alapítója

A világ minden táján működik Buteyko klinika, Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Ázsiában, Európa szinte minden országában (Anglia, Írország, Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Skandinávia, stb.) Ha valaki az interneten rákeres a „buteyko” szóra, többszázezer találat jön fel.

Ez nem véletlen, mert a módszer fenomenális! Mindössze a légzési szokásunkat kell megváltoztatni, és örökre megszabadulhatunk az asztmától és még sok más újkori népbetegségtől (allergia, szénanátha, orrdugulás, horkolás, alvási apnoe vagy légzéskimaradás, magas vérnyomás, szorongás és pánikbetegség, krónikus fáradság, ekcéma stb.).

Soha nem dohányoztam, mégis közel húsz évig szenvedtem az asztma különféle tüneteitől (légszomj, ziháló-, nehézlégzés, mellkasi szorítás, köhögés, orrfolyás, orrdugulás, szaglás elvesztése, horkolás, éjszakai felriadások, rémálmok, fáradékonyság, letargia, kéz- és lábizzadás, gyakori megfázás, nátha stb.). A húsz év alatt öt orrpolip műtéten estem át. Olyan erős köhögő rohamaim voltak, hogy háromszor kellett megoperálni a sérvemet, mert mindig kiújult. Orvosaim nem biztattak gyógyulással, mert “az asztma a tudomány mai állása szerint nem gyógyítható”.

Nem törődtem bele és elkezdtem kutatni a lehetőségeket. Szinte minden alternatív gyógymóddal megpróbálkoztam, de egyik sem segített. Míg végül rátaláltam Buteyko professzor módszerére. Kipróbáltam magamon és az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. Sikerült megszabadulnom az asztmától. A módszer annyira zseniális, hogy úgy döntöttem, életem hátralévő részét annak szentelem, hogy megszabadítsam az asztmában, szénanáthában, orrdugulásban stb. szenvedő magyar embereket betegségüktől. Külföldre utaztam, hogy elsajátítsam a módszer minden csínját-bínját, majd a Buteyko professzor által alapított Moszkvai Buteyko Klinika támogatásával megalapítottam a Buteyko Légzés Központot, aminek keretében 2006. óta alkalmazom a Buteyko módszert nemcsak betegeknél, hanem egészséges embereknél, sőt még sportolóknál is.

Dr. Kovács László – Buteyko specialista
homeopata és tüdőgyógyász szakorvos
Telefon: 06 30 959 1436
drlaszlokovacs@buteyko.hu

A gyógyítás többféle formáját elsajátítottam és alkalmaztam orvosi pályám során. Dolgoztam tüdőgyógyász szakorvosként, háziorvosként, jelenleg pedig – a Buteyko módszer tanítása mellett – homeopátiás és hospice orvosként tevékenykedem Veszprémben.

 A Buteyko módszerről nagyon sok jót hallottam és olvastam, hihetetlen gyógyulási történeteket „gyógyíthatatlan” betegségekből való felépüléseket. Eldöntöttem, hogy ennek alaposan utánanézek, úgyhogy hamarosan egy tanfolyamon találtam magam. A tapasztalataim felülmúltak minden várakozásomat. Megdöbbentő változást, javulást láttam a résztvevők legtöbbjénél már három hét elteltével: az asztmás, allergiás tüneteik (köhögés, nehézlégzés, orrdugulás, váladéktermelődés) 70-80 %-kal csökkentek vagy megszűntek, ennek megfelelően csökkent a gyógyszerszükségletük is. „Mellékhatásként” arról számoltak be, hogy nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak lettek, javult az alvásuk, a koncentrációjuk, normalizálódott a vérnyomásuk.

Ugyan én nem voltam asztmás, de elkezdetem alkalmazni a módszert és hamarosan saját magamon is megtapasztaltam a jótékony hatását. Elmúlt az augusztusban rendszeresen jelentkező szénanáthám és a sportteljesítményem is sokat javult. A legutóbbi Balaton átúszáskor tizenkét percet javítottam a korábbi időeredményemen.

Ezek után magától értetődően született meg bennem az elhatározás, hogy segítsek minél több emberhez eljuttatni a módszert. Nemcsak a gyógyulni vágyókhoz, hanem azokhoz is, akik szeretnék megőrizni az egészségüket a helyes légzés által. Ezért lettem hát terapeuta.

Köszönöm Varga-Szilágyi Gyulának – aki behozta és évek óta tanítja Magyarországon a módszert –, hogy nemcsak lehetőséget adott, hanem tanított és tanít folyamatosan mindarra, amit egy terapeutának tudnia kell.

Bízom benne, hogy egyre többen ismerik fel: a gyógyulásukért, az egészségükért elsősorban nekik maguknak kell tenniük, és e teendők között az egyik legfontosabb a helyes légzés, a Buteyko módszer alkalmazása.

Farkas Tibor – Buteyko specialista
(életmódterápia, akupunktúra, addiktológia, kiropraktika,
akupresszúra, mozgásterápia, masszázsterápia,

valamint Waitan Kung, Nordic Walking, Gerinctréning edző)
Telefon: 06 70 334 8900
Farkas.Tibor@buteyko.hu

Hétévesen, egy láz nélkül, lábon kihordott tüdőgyulladás után fulladásos rohamok kezdtek gyötörni, és jött a lesújtó diagnózis: ez a gyerek bizony asztmás. Megkaptam ugyan a megfelelő orvosi ellátást, ám az állapotom nem javult számottevően. A kapott gyógyszerekkel kezelhető volt a helyzet, a fulladásos rohamok kissé megritkultak, de a panaszok nagy része így is megmaradt. Kellő elszántsággal, és sok testmozgással javítani tudtam a helyzetemen, és ki is használtam minden lehetőséget a közérzetem javítása érdekében, ezért kerestem először szülői segítséggel, majd önállóan a természetgyógyászat területén a gyógyulást.
Középiskolásként már célként tűztem magam elé a gyógyszerek teljes elhagyását, és az akkorra kialakult, és több mint húsz évig meg is megmaradó orrcsepp-függőség megszüntetését. A rohamok jó része ugyan elmaradt, de továbbra is minden gyógyszert szednem kellett.  Éreztem, hogy a testmozgás is sokat segít, de azt is éreztem, hogy ennél sokkal többet tudnék javítani a helyzetemen, ha rendelkeznék hozzá a megfelelő tudással. Ezért már 17 évesen beiratkoztam életem első természetgyógyászati tanfolyamára. Ezt az első tanfolyamot azóta sok másik tanfolyam, és különböző képzés követte. (Jelenleg is folyamatosan tanulok, képzem magam az alternatív gyógyítás területén, ami végül a hivatásommá vált.) Minden elérhető ismeretet begyűjtöttem, minden gyakorlatot megtanultam és végeztem, de a gyógyszereket csak nem tudtam elhagyni.
Végül így találtam meg a Buteyko módszert, aminek segítségével immár mindenféle gyógyszert elhagytam, tünetmentes vagyok, és sikerült teljesen kigyógyulnom az asztmából.
A munkám során alkalmazott alternatív gyógyászati-, (életmódterápia, akupunktúra, addiktológia, kiropraktika akupresszúra, mozgásterápia, masszázsterápia), és edzői tevékenységeket (Waitan Kung, Nordic Walking, Gerinctréning)  igyekszem egy komplex rendszerbe foglalni, és szilárd alapra helyezni.  A gyógyításban szerzett sokrétű tapasztalatom egyértelműen azt mutatja, hogy amíg a legfontosabb életfunkciónkat, illetve anyagcsere funkciónkat, a légzésünket nem tesszük rendbe, addig a többi elvégzett munkánk is veszít hatékonyságából, esetenként hasztalan.
Megtapasztalva a Buteyko módszer hihetetlen hatékonyságát és egyedülállóságát határoztam el, hogy a Buteyko módszert másokon is szeretném alkalmazni. A Buteyko Módszerben találtam meg azt a rendszert, amely a légzéssel kapcsolatban ma elérhető, tudományos alapokon nyugvó tudást egy jól érthető rendszerben teszi elérhetővé, szilárd alapot teremtve ezzel a test hatékony működésének, és az öngyógyító folyamatok aktiválhatóságának.
Hadd köszönjem meg itt tanáromnak, mesteremnek Varga-Szilágyi Gyulának, aki ezt a csodálatos módszert Magyarországra elhozta, hogy az alapképzésen felül engem Buteyko specialistának kiképzett.

dr. Magyar Lóránt – Buteyko specialista
(orvos, életmód terapeuta)
Telefon: 06 30 234 8596
Loridoki@buteyko.hu

Orvosként és különösen családorvosként úgy érzem, egyre növekszik az a felelősség, hogy minden ember saját kezébe vegye egészségének ügyét, irányát. Én magam is így vagyok ezzel. Átfogó értelemben. Jelmondatom: „Az egész ember gyógyítása, a gyógyítás módjainak egészével”. Ezért vagyok orvos (életmódorvoslás és háziorvosi terület), mentálhigiénés szakember, kórházlelkész, NLP tréner és Buteyko specialista – a természetes gyógyulás lelkes híve. És ahogyan a légzés az egészségben, úgy ez a terület is központi helyet foglal el gyógyító és oktatói munkámban. Azt vallom, hogy ha a ház falai repedeznek, akkor előbb az alapokat kell rendbe tenni, utána van értelme a repedéseket betapasztani. A hivatalos medicina elsősorban a repedésekkel foglalkozik, mi – a Buteyko Légzés Központ munkatársai – az alapok rendbetételében hiszünk. Ez képezi az én munkám alapját is.

Meghívásnak – elhívásnak élem meg ezt az utat. Mondhatom, gondviselésszerűnek, egyben ajándéknak is. Igazi fordulatot hozott az életemben – az energiaszintem növekedését, a rendezett alvást, a szorongásaim oldódását, az immunrendszerem megszilárdulását, a pulzusom normalizálódását, a koncentrációm, teljesítőképességem és lelki állóképességem növekedését, valamint egy mély értékeket hordozó életszemlélet átalakító hatását. Szenvedélyem és elhívásom lett továbbadni ezt mindazok számára, akik a kezükbe veszik életük-egészségük irányítását, úgy testi, mint lelki értelemben.

Köszönöm Varga-Szilágyi Gyulának – a Mesternek, aki hitt bennem és sok időt, energiát fordítva rám, Buteyko szakemberré képzett. És köszönöm mindazok bizalmát is, akik tanfolyamaimon velem tartanak ezen az élet- és egészségformáló, izgalmas felfedezésekkel teli úton. Örömmel várom a veletek való találkozást, a „Buteyko-csoda” közös felfedezését.

Külföldi link ajánló

Buteyko™ Clinic Moscow
http://www.buteykomoscow.ru/

Asthma Care Ireland
http://www.asthmacare.ie/