Rólunk

/Rólunk
Rólunk 2018-11-21T12:03:28+00:00

A Buteyko™ Légzés Központ

a Buteyko™ Légzéstechnikai Módszer
kizárólagos jogú magyarországi oktatója

Telefon: 06-20-955-3435 • E-mail: info@buteyko.hu • Cím: 1021 Budapest, Tárogató út 2. (előzetes bejelentkezés szükséges)

A Buteyko™ Légzés Központ küldetése, hogy a hozzá forduló magyar embereket megszabadítsa az asztmájuktól, allergiájuktól.
Tanfolyamunk hozzásegíti Önt egy emberibb élethez, az életminősége jelentős javításához.

Varga-Szilágyi Gyula
vezető Buteyko terapeuta,
a Buteyko™ Légzés Központ alapítója

A világ minden táján működik Buteyko klinika, Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Ázsiában, Európa szinte minden országában (Anglia, Írország, Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Skandinávia, stb.) Ha valaki az interneten rákeres a „buteyko” szóra, többszázezer találat jön fel.

Ez nem véletlen, mert a módszer fenomenális! Mindössze a légzési szokásunkat kell megváltoztatni, és örökre megszabadulhatunk az asztmától és még sok más újkori népbetegségtől (allergia, szénanátha, orrdugulás, horkolás, alvási apnoe vagy légzéskimaradás, magas vérnyomás, szorongás és pánikbetegség, krónikus fáradság, ekcéma stb.).

Soha nem dohányoztam, mégis közel húsz évig szenvedtem az asztma különféle tüneteitől (légszomj, ziháló-, nehézlégzés, mellkasi szorítás, köhögés, orrfolyás, orrdugulás, szaglás elvesztése, horkolás, éjszakai felriadások, rémálmok, fáradékonyság, letargia, kéz- és lábizzadás, gyakori megfázás, nátha stb.). A húsz év alatt öt orrpolip műtéten estem át. Az összes asztmagyógyszert végigpróbáltam, de végül már egyik sem segített. Egyedül a tablettában szedett szteroidnak (prednisolon, medrol) volt ideig-óráig hatása, de abból is egyre több és több kellett a tünetmentes állapot fenntartásához. Az orvos azt mondta, hogy örökletes hajlamom van az asztmára és nincs mit tenni, törődjek bele, hogy nem fogok meggyógyulni, mert az asztma – az orvostudomány mai állása szerint – nem gyógyítható.

Nem törődtem bele és elkezdtem kutatni a lehetőségeket. Szinte minden alternatív gyógymóddal megpróbálkoztam, de egyik sem segített. Míg végül rátaláltam Buteyko professzor módszerére. Kipróbáltam magamon és az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. Sikerült megszabadulnom az asztmától és a rengeteg káros mellékhatást okozó gyógyszerektől. A módszer annyira zseniális, hogy úgy döntöttem, életem hátralévő részét annak szentelem, hogy megszabadítsam az asztmában, szénanáthában, orrdugulásban stb. szenvedő magyar embereket betegségüktől. Külföldre utaztam, hogy elsajátítsam a módszer minden csínját-bínját, majd Moszkvai Buteyko Klinika támogatásával megalapítottam a Buteyko Légzés Központot, ahol személyesen oktatom a Buteyko módszert.

Dr. Kovács László – Buteyko terapeuta
homeopata és tüdőgyógyász szakorvos
Telefon: 06 30 959 1436

A gyógyítás többféle formáját elsajátítottam és alkalmaztam orvosi pályám során. Dolgoztam tüdőgyógyász szakorvosként, háziorvosként, jelenleg pedig – a Buteyko módszer tanítása mellett – homeopátiás és hospice orvosként tevékenykedem Veszprémben.

 A Buteyko módszerről nagyon sok jót hallottam és olvastam, hihetetlen gyógyulási történeteket „gyógyíthatatlan” betegségekből való felépüléseket. Eldöntöttem, hogy ennek alaposan utánanézek, úgyhogy hamarosan egy tanfolyamon találtam magam. A tapasztalataim felülmúltak minden várakozásomat. Megdöbbentő változást, javulást láttam a résztvevők legtöbbjénél már három hét elteltével: az asztmás, allergiás tüneteik (köhögés, nehézlégzés, orrdugulás, váladéktermelődés) 70-80 %-kal csökkentek vagy megszűntek, ennek megfelelően csökkent a gyógyszerszükségletük is. „Mellékhatásként” arról számoltak be, hogy nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak lettek, javult az alvásuk, a koncentrációjuk, normalizálódott a vérnyomásuk.

Ugyan én nem voltam asztmás, de elkezdetem alkalmazni a módszert és hamarosan saját magamon is megtapasztaltam a jótékony hatását. Elmúlt az augusztusban rendszeresen jelentkező szénanáthám és a sportteljesítményem is sokat javult. A legutóbbi Balaton átúszáskor tizenkét percet javítottam a korábbi időeredményemen.

Ezek után magától értetődően született meg bennem az elhatározás, hogy segítsek minél több emberhez eljuttatni a módszert. Nemcsak a gyógyulni vágyókhoz, hanem azokhoz is, akik szeretnék megőrizni az egészségüket a helyes légzés által. Ezért lettem hát terapeuta.

Köszönöm Varga-Szilágyi Gyulának – aki behozta és évek óta tanítja Magyarországon a módszert –, hogy nemcsak lehetőséget adott, hanem tanított és tanít folyamatosan mindarra, amit egy terapeutának tudnia kell.

Bízom benne, hogy egyre többen ismerik fel: a gyógyulásukért, az egészségükért elsősorban nekik maguknak kell tenniük, és e teendők között az egyik legfontosabb a helyes légzés, a Buteyko módszer alkalmazása.

Külföldi link ajánló

Buteyko™ Clinic Moscow
http://www.buteykomoscow.ru/

Asthma Care Ireland
http://www.asthmacare.ie/