BUTEYKO OKOS ÖV™ − a légzésed őrangyala

Click here if you want the Buteyko Smart Belt to be shipped outside of Hungary.

A 16 év Buteyko tanítás alatt megfigyeltem, hogy a Buteyko módszer tanulóinak az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy megérezzék és fenntartsák az ideális mértékű légzéscsökkentést. A másik probléma, hogy csak nagyon kevesen képesek a figyelmüket folyamatosan a légzésükön tartani, mert elvonja a figyelmüket a légzésükről az a tevékenység, amit éppen végeznek.

Sokat törtem a fejem, hogy hogyan segíthetnék nekik akkor is, amikor épp nem vagyok mellettük és nem tudok nekik visszajelzést adni a légzésükről.

Végre megtaláltam a megoldást!

Szerencsés egybeesés, hogy nemcsak Buteyko terapeuta vagyok, hanem villamosmérnök is, így sikerült kifejlesztenem a BUTEYKO OKOS ÖVET™, amely rendkívül érzékeny és rezgéssel figyelmeztet minden egyes egészségtelen levegővételnél. Már egészen rövid idő után – néhány óra, esetleg néhány nap – tudatosulnak a nagy levegővételeid, sőt, előre észreveszed és meg tudod őket akadályozni. Meglátod, hogy mennyivel hatékonyabb lesz a légzéscsökkentésed, és mennyivel jobban haladsz majd a Buteyko módszerrel, ha használod a BUTEYKO OKOS ÖVET™!

BUTEYKO OKOS ÖV™ − a légzési magántanárod
Segít egészségesen lélegezni, a Buteyko módszer szerint.
A belélegzett levegő mennyiségéről, a légzés csökkentésének mértékéről mostanáig semmilyen objektív visszajelzést nem kaphattunk. Ezért fejlesztettem ki a BUTEYKO OKOS ÖVET™, amely – a mobiltelefon rezgéséhez hasonlóan – figyelmeztet minden alkalommal, amikor nagyobb levegőt veszel, mint amekkora egészséges lenne!
Az egész napod egy Buteyko gyakorlat lesz, ha használod:

 • a kontrollszüneted hihetetlenül növekszik,
 • a tüneteid megszűnnek,
 • javul az egészséged és az állóképességed,
 • javul az alvásod, a fizikai-, szellemi teljesítményed,
 • mert javul mind a 37 billió sejted oxigénellátása.

Újratölthető ● 2 érzékenységi fokozat ● Részletes kézikönyv ● Oktató videók● Támogatói weboldal ● Email konzultáció ● 3 év garancia!

Az első 1000 vásárlónak ötféle meglepetés-ajándékot küldök hozzá, amelyek mindegyike a Buteyko módszer hatékonyabb alkalmazását támogatja.
Soha nem lehetett még ilyen hatékonyan alkalmazni a Buteyko légzést, mint most, a BUTEYKO OKOS ÖVVEL™!

Varga-Szilágyi Gyula,
a BUTEYKO OKOS ÖV™ feltalálója, kifejlesztője és gyártója

Buteyko OKOS Öv a világszabadalom!

BLOG

Ildikó Sarkadi

Kedves Gyula! Nem csak terapeutaként, de mérnökként is óriásit alkottàl. Az okos öv a Buteyko légzéstechnika gyakorolását nagyon megkönnyíti. Védőangyalként figyel reánk, és jelez a legkisebb figyelemvesztés esetén is azonnal. Nagyon szépen köszönjük! Szívből ajánljuk mindenkinek, aki akar tenni az egészségéért!

Nikoletta Timár

Kedves Gyula!
Ez egy óriási találmány! Én 26 éve asztmás vagyok, néhány éve súlyos asztmás. Tavaly év elején nagyon beteg voltam, s akkor keresgéltem interneten ,és rátaláltam a Buteyko-légzéstechnikára…
Akkor kb.6-7 másodperc volt a kontrollszünetem. Egy év alatt eljutottam a 25-30 másodpercig. Volt néhányszor már 40 és egyszer-kétszer 60 mp. Ez rendkívül jó érzés. Mégsem voltam biztos benne, hogy jól csinálom a dolgokat, mert ha nem figyeltem a légzésre, akkor azért néha rosszabbul ment a légzés. A gyógyszereket el tudtam hagyni. Augusztus végén láttam a Buteyko okos övről a videót és azonnal megrendeltem. Ez segített abban, hogy rájöjjek, mi az, amit még igazán fejlesztenem kell. A testtartást. Igaz, addig is tudtam, hogy a testtartás is fontos, de mégsem sikerült fejlődni abban. Aztán felvettem az övet, nekem a nadrágtartóval az igazi, már az első használat után megváltoztatta a testtartásom. Nagyon megnyugtató volt, hogy az egyes szinten szinte alig jelzett, aztán a kettes szinten már jöttek a jelzések. Van még hova fejlődni ezek szerint, de az okos öv ebben óriási segítség. Rendkívül jó “oktató”. Gratulálok Gyulának a feltalálásért! Kívánom, hogy sok embernek tudjon segíteni világszerte! Én nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Kényelmes viselet. Ha megfeledkeznénk a helyes légzésről, az okosöv azonnal figyelmeztet. Ha nincs rajtam az öv, akkor is ugyanolyan a testtartásom végre, mint az övvel. A legjobb tanító!

Patonyi Tamás

Az okos öv segítségével sokkal jobban tudom kontrollálni a helyes légzést. Sokat segít, hogy azonnal visszajelzést kapok, ha nagyobb levegőt veszek a kelleténél. Az meg, hogy csak természetes anyagokból készült, csak hab a tortán.🙂 Nagyon köszönöm és csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

Buteyko OKOS Öv a TV2-ben

BLOG

Anita Podmaniczky

Mindig is szerettem volna valami készülék által, figyelemmel kísérni, hogy helyesen veszem-e a levegőt. Ezért örültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhatom a Buteyko okos övet. Amikor használom jobban figyelek a helyes légzésre és a helyes testtartásra. Ha a tevékenységek közben mégis megfeledkeznék róla, akkor a rezgés által figyelmeztet. Akik nem tudtak részt venni Buteyko légzés tanfolyamon azok számára is hasznos az öv. 🙂

Mária Nagyné Bubenkó

Nagyon köszönöm az övet! Nagyon finomra van hangolva! Már most egy pár nap használat után nagyon hasznosnak találom! Már most koncentráltabban veszem a levegőt! Nagyon tetszik hogy teljesen természetes anyagok érintkeznek a bőrömmel, mivel munkában is hordani fogom, így ott csak ruha alatt lesz. Az biztos hogy ha nekem beválik, megtanítom használni a férjemet is! Köszönöm szépen még egyszer Varga-Szilágyi Gyulának hogy megalkotta!

Angliában élők, figyelem!
Angol hivatalos képviselőmnél vásárolhattok a legegyszerűbben Buteyko Okos Övet. Keressétek bizalommal.
https://www.be-do-jewellery.com/buteyko-smart-belt

For UK residents
Order your Buteyko Smart Belt directly from our trusty English distributor directly for UK delivery:
https://www.be-do-jewellery.com/buteyko-smart-belt

AKCIÓ:

BUTEYKO OKOS ÖV™: 60.000,-Ft, posta költség ingyenes!

Ötféle Buteykós meglepetés-ajándék a dobozban!
Mind az öt azt támogatja, hogy még hatékonyabban alkalmazhasd a Buteyko módszert akkor is, amikor épp nincs rajtad az ÖV.

MEGRENDELŐ ŰRLAP

Az öv 140 cm hosszú, méretre vágható. Ha 140 cm-nél hosszabbra van szüksége, írja be a megjegyzésbe, hogy milyen hosszút szeretne.

Megrendelés után 1 (legfeljebb 2) munkanapon belül kiszállítjuk, fizetés utánvéttel a futárnál. Az átvételt követően e-mailben küldünk egy linket, ahonnan letöltheti az elektronikus számlát, amely már pénzügyi teljesítést nem igényel.

(A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.)


  A Buteyko légzési módszerről

  Életmódunk régen és ma

  Életmódunk régen és ma

  A stressz, a mozgáshiány, az egészségtelen táplálkozás miatt sokkal több levegőt fogyasztunk, mint elődeink, akár a két- háromszorosát, vagy még többet. A túllégzés, más szóval hiperventiláció eredményeként túl kevés a szervezetünkben a széndioxid. Márpedig a széndioxid az oxigén „katalizátora”. Széndioxid nélkül a vérünkben lévő oxigén nem tud megfelelően hasznosulni, vagyis a sejtjeink, szöveteink állandó oxigénhiányban szenvednek. Ez a krónikus hypoxia nagyon sok betegség kialakulásában játszhat szerepet, például asztma, COPD, allergia, orrdugulás, ekcéma, magasvérnyomás, rossz vérkeringés, hideg végtagok, fejfájás, migrén, szorongás, pánikbetegség, alvási apnoe, horkolás, gyakori WC-re járás, figyelemzavar, gyenge koncentráció, romló fizikai teljesítmény, gyenge állóképesség stb…  Tovább olvasom

  Buteyko professzor módszerének a lényege, hogy helyreállítja a kibillent légzési homeosztázist azáltal, hogy visszaállítja, megemeli a test széndioxid szintjét a normálisra. Ehhez le kell csökkentenünk a levegőfogyasztásunkat, a percenként be- és kilélegzett levegő mennyiségét. Ebben segít a Buteyko légzést tanító okos öv. A Buteyko légzéscsökkentő módszer egyszerűnek tűnik, de csak nagyon keveseknek sikerül külső segítség nélkül elérni, hogy a testük tartósan beérje a mostani levegőmennyiség felével vagy még kevesebbel. Türelem és kitartás kell, mert időre van szüksége a testünknek, ahhoz, hogy hozzászokjon ehhez a most kevésnek tűnő, ámde valójában normális, egészséges levegőmennyiséghez. Vannak, akik idő előtt feladják, mert nem elegendő az akaraterejük, a kitartásuk és a türelmük. Ennek az az oka, hogy csak rövid ideig képesek a légzésükre figyelni és lecsökkenteni azt. Nehéz dolog például munka közben vagy bármilyen tevékenység közben még arra is figyelni, hogy megvonjuk magunktól a levegőt. Márpedig hiába csökkentettük le 10-20-30 percig a légzésünket, ha utána nem figyelünk rá, a szervezetünk „visszaveszi” azt a mennyiséget, amit megvontunk tőle, ezzel pedig leromboljuk mindazt, amit felépítettünk, hatástalanítjuk a légzéscsökkentő gyakorlatunkat. Aki valaha megpróbálta már lecsökkenteni a légzését, az észre kellett, hogy vegye, hogy amikor jól sikerül a légzéscsökkentés, utána – vagy akár már közben is – szinte ellenállhatatlan késztetést érez egy vagy több nagy levegőt beszippantani. Még olyankor is nehéz ennek hihetetlenül erős késztetésnek ellenállni, amikor tudatában vagyunk a légzésünknek, amikor figyelünk rá. Amikor pedig nem figyelünk a légzésünkre, mert éppen más köti le a figyelmünket, akkor ezek a nagy levegővételek biztos, hogy megtörténnek és ezzel visszaesünk a légzéscsökkentés előtti állapotba és kezdhetünk mindent elölről. Nem csoda, hogy ez az eredménytelenség néhány Buteyko gyakorlónak elveszi a kedvét és a cél előtt feladják. Ez mostantól nem fordulhat elő azzal, aki használja a BUTEYKO OKOS ÖVET™!

  Kétféleképpen tudjuk csökkenteni a percenként vett levegő mennyiségét: vagy úgy, hogy kisebb levegőket veszünk, vagy pedig úgy, hogy ritkábban veszünk levegőt. Az ideális az lenne, ha mindkettőt tudnánk egyszerre, vagyis kisebb levegőket venni ritkábban. Ez egy kezdőnek túl nagy kihívás lenne és szinte biztos, hogy görcsös erőlködésbe menne át, amitől nemhogy nem csökkenne, hanem inkább fokozódna a légzése.

  Ezért azt javaslom, hogy ne akarjunk mindent egyszerre, kezdetben érjük be az egyikkel és majd később hozzá vesszük a másikat. Könnyebbnek tűnik a légzés ritkítása, lassítása, mert azt tudjuk mérni másodpercekben. Csakhogy a legtöbb ember, aki ezzel kezdi, beleesik abba a hibába, hogy másodpercben akarja mérni a litert. Aki csak a légzése ritmusára figyel és próbálja azt lelassítani, óhatatlanul egyre nagyobb levegőket kezd el venni, különösen, ha még nem eléggé érzékeli a légzését. Márpedig olyan áron nem lassíthatjuk a légzésünket, hogy közben nagyobb levegőket veszünk, mert végül összességében ahelyett, hogy csökkenne, növekszik a légzési perceventilációnk.

  Ahhoz, hogy sikeres legyél a Buteyko légzéstechnikai módszerben, először pontosan meg kell érezned a belélegzett levegő mennyiségét, majd ki kell fejlesztened magadban azt a képességet, hogy egy picivel kisebb levegőket vegyél, mint azelőtt. Ebben segít a BUTEYKO OKOS ÖV™. Ha jól van beállítva, azonnal jelez, ha nem veszel kis levegőt. Az öv használatával rendkívüli módon lerövidítheted azt a tanulási folyamatot, amíg megérzed a belélegzett levegő mennyiségét és annak csökkentését.

  A dobozt és az egyéb műanyagokat PLA-ból készítettem 3D-s nyomtatással. A PLA kukoricából készül, komposztálható műanyag, ugyanakkor rendkívül erős.  Az öv anyaga 100% pamut. A készülék bármilyen USB-ről tölthető, a csomag a töltő kábelt tartalmazza.

  Varga-Szilágyi Gyula

  VÉLEMÉNYEK – video blogok
  TV riportok, újságcikkek
  HELYSZÍNEK, IDŐPONTOK, JELENTKEZÉS
  VÁRHATÓ EREDMÉNYEK