fbpx

SMART BELT

/SMART BELT
SMART BELT 2021-09-22T17:56:13+00:00

BUTEYKO OKOS ÖV – BUTEYKO SMART BELT

a saját légzéstanárod – your private breathing instructor

Elvégzi helyetted a munka nagy részét: megtanít kevés levegővel élni!

Bevezető ára: 40.000,- Ft

Egészen lazára állítva is hihetetlenül érzékeny! Rezegve jelzi, ha a beállítottnál akár csak egy kicsivel is nagyobb levegőt veszel.

A használati utasítás szerint állítsd be az öv feszességét, majd törekedj rá, hogy többé ne szólaljon meg.

„Sokkal hatékonyabban lehetne haladni a Buteyko módszerrel, ha kapnánk valamilyen visszajelzést, amikor nagyobb levegőt veszünk, mint amekkorát szerettünk volna.” Ez a gondolat vezetett rá, hogy kifejlesszem a BUTEYKO™ OKOS ÖVET, amely elképesztően lerövidíti a Buteyko légzés megtanulását. Szerencsés egybeesés, hogy nemcsak Buteyko terapeuta vagyok, hanem villamosmérnök is, így sikerült kifejlesztenem egy olyan eszközt, amely rezgéssel figyelmeztet, amikor a tervezettnél nagyobb levegőt veszel. Már egészen rövid idő után – néhány óra, esetleg néhány nap – tudatosulnak a nagy levegővételeid, sőt, előre észreveszed és meg tudod őket akadályozni. Meglátod, hogy mennyivel hatékonyabb lesz a légzéscsökkentéssel, és mennyivel jobban haladsz majd a Buteyko módszerrel, ha használod az övet és megpróbálod megelőzni, hogy jelezzen. Ehhez adok segítséget az övhöz járó könyvecskében, amelyből az alábbiakban olvashatsz egy részletet.

BUTEYKO OKOS ÖV MEGRENDELÉS

A megrendeléshez kérjük, töltse ki az űrlapot.

A megrendelése fizetési kötelezettséggel jár.

A BUTEYKO OKOS ÖV ára 40.000,-Ft, a posta költség 2.000,-Ft.

Ha elküldi a megrendelését, két munkanapon belül utánvéttel postázzuk Önnek a Buteyko OKOS övet.

Az átvételt követően e-mailben küldünk egy elektronikus számlát 42.000,- forintról, amely már pénzügyi teljesítést nem igényel.

A Buteyko légzési módszerről

A stressz, a mozgáshiány, az egészségtelen táplálkozás miatt sokkal több levegőt fogyasztunk, mint elődeink, akár a két- háromszorosát, vagy még többet. A túllégzés, más szóval hiperventiláció eredményeként túl kevés a szervezetünkben a széndioxid. Márpedig a széndioxid az oxigén „katalizátora”. Széndioxid nélkül a vérünkben lévő oxigén nem tud megfelelően hasznosulni, vagyis a sejtjeink, szöveteink állandó oxigénhiányban szenvednek. Ez a krónikus hypoxia nagyon sok betegség kialakulásában játszhat szerepet, például asztma, COPD, allergia, orrdugulás, ekcéma, magasvérnyomás, rossz vérkeringés, hideg végtagok, fejfájás, migrén, szorongás, pánikbetegség, alvási apnoe, horkolás, gyakori WC-re járás, figyelemzavar, gyenge koncentráció, romló fizikai teljesítmény, gyenge állóképesség stb. Buteyko professzor módszerének a lényege, hogy helyreállítja a kibillent légzési homeosztázist azáltal, hogy visszaállítja, megemeli a test széndioxid szintjét a normálisra. Ehhez le kell csökkentenünk a levegőfogyasztásunkat, a percenként be- és kilélegzett levegő mennyiségét. Ebben segít a Buteyko légzést tanító okos öv. A Buteyko légzéscsökkentő módszer egyszerűnek tűnik, de csak nagyon keveseknek sikerül külső segítség nélkül elérni, hogy a testük tartósan beérje a mostani levegőmennyiség felével vagy még kevesebbel. Türelem és kitartás kell, mert időre van szüksége a testünknek, ahhoz, hogy hozzászokjon ehhez a most kevésnek tűnő, ámde valójában normális, egészséges levegőmennyiséghez. Vannak, akik idő előtt feladják, mert nem elegendő az akaraterejük, a kitartásuk és a türelmük. Ennek az az oka, hogy csak rövid ideig képesek a légzésükre figyelni és lecsökkenteni azt. Nehéz dolog például munka közben vagy bármilyen tevékenység közben még arra is figyelni, hogy megvonjuk magunktól a levegőt. Márpedig hiába csökkentettük le 10-20-30 percig a légzésünket, ha utána nem figyelünk rá, a szervezetünk „visszaveszi” azt a mennyiséget, amit megvontunk tőle, ezzel pedig leromboljuk mindazt, amit felépítettünk, hatástalanítjuk a légzéscsökkentő gyakorlatunkat. Aki valaha megpróbálta már lecsökkenteni a légzését, az észre kellett, hogy vegye, hogy amikor jól sikerül a légzéscsökkentés, utána – vagy akár már közben is – szinte ellenállhatatlan késztetést érez egy vagy több nagy levegőt beszippantani. Még olyankor is nehéz ennek hihetetlenül erős késztetésnek ellenállni, amikor tudatában vagyunk a légzésünknek, amikor figyelünk rá. Amikor pedig nem figyelünk a légzésünkre, mert éppen más köti le a figyelmünket, akkor ezek a nagy levegővételek biztos, hogy megtörténnek és ezzel visszaesünk a légzéscsökkentés előtti állapotba és kezdhetünk mindent elölről. Nem csoda, hogy ez az eredménytelenség néhány Buteyko gyakorlónak elveszi a kedvét és a cél előtt feladják. Ez mostantól nem fordulhat elő azzal, aki használja a BUTEYKO™ OKOS ÖVET!

Kétféleképpen tudjuk csökkenteni a percenként vett levegő mennyiségét: vagy úgy, hogy kisebb levegőket veszünk, vagy pedig úgy, hogy ritkábban veszünk levegőt. Az ideális az lenne, ha mindkettőt tudnánk egyszerre, vagyis kisebb levegőket venni ritkábban. Ez egy kezdőnek túl nagy kihívás lenne és szinte biztos, hogy görcsös erőlködésbe menne át, amitől nemhogy nem csökkenne, hanem inkább fokozódna a légzése.

Ezért azt javaslom, hogy ne akarjunk mindent egyszerre, kezdetben érjük be az egyikkel és majd később hozzá vesszük a másikat. Könnyebbnek tűnik a légzés ritkítása, lassítása, mert azt tudjuk mérni másodpercekben. Csakhogy a legtöbb ember, aki ezzel kezdi, beleesik abba a hibába, hogy másodpercben akarja mérni a litert. Aki csak a légzése ritmusára figyel és próbálja azt lelassítani, óhatatlanul egyre nagyobb levegőket kezd el venni, különösen, ha még nem eléggé érzékeli a légzését. Márpedig olyan áron nem lassíthatjuk a légzésünket, hogy közben nagyobb levegőket veszünk, mert végül összességében ahelyett, hogy csökkenne, növekszik a légzési perceventilációnk.

Ahhoz, hogy sikeres legyél a Buteyko légzéstechnikai módszerben, először pontosan meg kell érezned a belélegzett levegő mennyiségét, majd ki kell fejlesztened magadban azt a képességet, hogy egy picivel kisebb levegőket vegyél, mint azelőtt. Ebben segít a BUTEYKO™ OKOS ÖV. Ha jól van beállítva, azonnal jelez, ha nem veszel kis levegőt. Az öv használatával rendkívüli módon lerövidítheted azt a tanulási folyamatot, amíg megérzed a belélegzett levegő mennyiségét és annak csökkentését.

A dobozt és az egyéb műanyagokat PLA-ból készítettem 3D-s nyomtatással. A PLA kukoricából készül, komposztálható, természetes úton lebomló műanyag.  Az öv anyaga 100% pamut. A készülék bármilyen USB-ről tölthető, a csomag a töltő kábelt tartalmazza.

Varga-Szilágyi Gyula